• slide1.png
  • slide2.png
  • slide3.png
  • slide4.png

Forecast Pro XE edition 

Forecast Pro XE  je sredstvo za analizu kojim se stvaraju  prognoze zasnovane na statističkim metodama, veoma moćno i jednostavno za korišćenje. Koristeći  Forecast Pro XE’s Expert Selection mode, možete automatski da dobijete tačne prognoze za veći broj stavki, proizvoda (do 100), sa samo nekoliko klikova mišem. Forecast Pro XE nudi širok spektar opcija modelovanja i detaljan dijagnostički prikaz za podršku najsavremenijih analiza. Možete da uradite mnogo više sa Forecast Pro XE, uključujući: dodavanje vašeg poslovnog znanja, pravljenje sjajnih prezentacija i rad sa postojećim podacima.

 

Forecast Pro XE edition

 

Dodaj svoje poslovno znanje

Forecast Pro XE  cam omogućava da prikažete vaše prognoze na gafikonu ili tabeli, u bilo kom prikazu vidite istorijske podatke i prognozirane vrednosti.

Možete dopuniti vašu statitstičku prognozu menjajuću ukupne ili pojedinačne vrednosti, koristeći procente, inkrmente ilijednostavno unoseći novu vrednost. Promena vrednosti na bilo kom nivou se automatski prenosi na sve ostale nivoe prognoze (npr ako ste ažurirali vrednosti za grupu proizvoda onda se automatski ažuriraju vrednosti i totala ali i vrednosti svakog proizvoda u okviru grupe.

 

Forecast Pro XE Edition

 

Napravite upečatljivu prezentaciju

Sa Forecast Pro XE, možete napraviti sjajne izveštaje-prezentacije veoma brzo. Postoje četiri prezentaciona formata-teme koje su profesionalno standardizovana da odgovaraju vašim potrebama kao opcije za dodavanje ličnih prferencija. Možete grafički predstaviti vaše rezultate u određenim vremenskim periodima ili po godišnjim prikazima, birajući između zanimljivih i modernih 3D grafika i kolona, nakon čega te grafike možete sačuvati direktno u Excel.

 

Forecast Pro XE Edition

 

Napravite vaše personalizovane modele prognoziranja

Opcija Ekspertskog odabira vam pruža da jednostavno i automatski stvarate tačne prognoze na razne načine. Međutim, ukoliko želite da personalizujete vaš model prognoziranja, naš softver vam omogućava i tu mogućnost-jednostavno odabirom opcije za lično pravljenje modela prognoze možete stvoriti i testirati upoređivanjem automatskih i vaših personalizovanih modela.

 

 

Ocenite Alternativne prognoze

Forecast Pro XE  vam omogućava i da brzo ocenite različite modele prognoziranja koji nisu u okviru Forecast Pro-a. Na taj način ćete moći da uporedite prognoze urađene sa Forecast proom i sa modelom korišćenim pre Forecast-a i tako saznati  koliko tačne bi vam bile prognoze da ste tada koristili Forecast Pro. Potrebno je samo da nađete deo uzorka iz prognoze i Forecast Pro XE će vam automatski prikazati MAPE, MAD i GMRAE statistike kojima će te izmeriti uspešnost prognoze.

 

Radite sa  postojećim podacima

Forecast Pro XE unosi podatke u formatima koji su veoma laki za korišćenje poput Excel, tekstualnih fajlova i ODBC, koji omogućavaju da se unose i prenose podaci iz, bukvalno svakog željenog izvora. Takođe postoji softverski ugrađen editor preko kojeg unosimo podatke direktno, ili preko kojeg menjamo, prilagođavamo fajlove.